Kövess minket!
  
     

Mitől különleges a gyémánt?

Mitől különleges a gyémánt?
2014, február 18.

Kétségtelen, hogy a gyémánt varázsol igazán különlegessé egy ékszert. Ez a kő gyönyörű és rendkívüli értékkel bír. Talán azt is állíthatjuk, hogy ez az a drágakő, mely minden nő álma. De vajon mi az oka a gyémánt különlegességének?

A gyémántot már évezredek óta ismeri az emberiség, időszámításunk előtti negyedik évezredből származik az első írásos emlék, mely említést tesz erről a drágakőről. Hosszú időn át különleges erőt tulajdonítottak a gyémántnak, számos babona és hagyomány kötődik hozzá, azonban csak a 13. századtól terjedt el a csiszolás technikája, mely által még ragyogóbbá tehették a követ. Sokáig úgy hitték, a gyémánt a legkeményebb természetes eredetű anyag. Ezt néhány évvel ezelőtt megcáfolták, ennek ellenére, keménységének köszönhetően a gyémánt nem csupán ékszerek dísze, hanem a mai napig szerszámokat is készítenek ebből a drágakőből. Mindemellett a gyémánt rendkívül ritka drágakő, melynek tisztasága egyedülálló.

Ezek a tulajdonságok együttesen teszik a gyémántot a legkülönlegesebb drágakővé, mely csodálatos díszítőeleme lehet bármely ékszernek.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
piercingrendeles.hu
Fül piercingek

Néhány évvel ezelőtt még sokan megbotránkoztak azon, ha valakinek több fülbevaló volt a fülében, ez azonban manapság már egyáltalán nem...

Close