Kövess minket!
  
     

A gyémánt története

A gyémánt története
2014, február 18.

A gyémántot évezredek óta ismeri az emberiség, és a mai napig a legkülönlegesebb drágakövek egyikeként tartják számon. Az írásos emlékek szerint az első gyémántokat Indiában találták, és már az időszámításunk előtti negyedik évezredben forgalomban volt a kereskedelemben.

Hosszú időn át különleges, misztikus erőt tulajdonítottak a gyémántnak, egyfajta szimbólummá vált. Nem véletlen, hogy több uralkodó koronáját is gyémánt ékesítette, hiszen így akarták kifejezni bátorságukat, hatalmukat. Emellett az idők során a szerelem jelképévé is vált a gyémánt. Ekkor azonban még csupán nyers formában volt ismert.

A gyémánt csiszolásának technikáját a 13. században fedezték fel. Bár az évszázadok során átalakult valamelyest a technika, az alapvető koncepció megmaradt, így a mai napig piramis alakúra csiszolják az ékszereket díszítő gyémántot, miközben kijavítják a drágakövön esett hibákat és egyenetlenségeket.

Napjainkban különféle ékszereket készítenek gyémánt felhasználásával szerte a világon, azonban nem csupán az ékszerek világban, hanem keménysége miatt a szerszámkészítésben is igen nagy népszerűségnek örvend ez a drágakő.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
ekszerwebaruhaz.com_.gyemant.1
Mitől különleges a gyémánt?

Kétségtelen, hogy a gyémánt varázsol igazán különlegessé egy ékszert. Ez a kő gyönyörű és rendkívüli értékkel bír. Talán azt is...

Close